Miben lehetek a segítségére?

Milyen céllal vásárolna ingatlant?

Milyen típusú ingatlan érdekli?

Hol szeretne vásárolni?

Ingatlan mérete?

Szobák száma

Árkategória

Hitel

Kérem, adja meg adatait

Milyen típusú ingatlan szeretne eladni?

Hol található az eladó ingatlan?

Milyen méretű az ingatlan?

Szobák száma

Árkategória

Köszönöm üzenetét, hamarosan keresni fogom!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Pénzügyi tippek külföldi utazáshoz

Egy külföldi utazás mindig különleges élményt nyújt, megismerhetjük egy idegen ország természeti szépségeit, látványosságait, kultúráját, gasztronómiáját. Remek lehetőség a megszokottól eltérő közegben való kikapcsolódásra, feltöltődésre. Utazás előtt azonban a bőröndök bepakolásán kívül néhány pénzügyi témával is foglalkoznunk kell, hogy később gondtalanul élvezhessük a pihenést.
Olv. idő:
perc
2023-07-28
Széll Emese
Luxusingatlan szakértő

Biztosítás

Bízunk benne, hogy az utazás során minden a legnagyobb rendben lesz, de nem árt előre felkészülni a váratlan eseményekre. Mindenképp érdemes utasbiztosítást kötni az egész családra, illetve ellenőrizni, hogy a meglévő bankkártyánk vagy hitelkártyánk tartalmaz-e ilyen védelmet. Általában a prémium/arany kártyákhoz egészen komoly utasbiztosítás is tartozik.


Készpénz

Váltsunk át még itthon némi pénzt az adott ország pénznemére, ugyanis előfordulhat, hogy már az érkezés után közvetlenül szükség lesz rá, például taxira.
Az ottlétünk során is többször adódhat olyan helyzet, amikor nem tudunk bankkártyával fizetni, akár kisebb éttermekben vagy piacokon. Az ilyen jellegű kiadások fedezetére vehetünk majd fel pénzt a helyi bankautomatákból is. Érdemes előre körbejárni, hogy ennek milyen díjai vannak a bankunknál, illetve hogy a célországban számítanak-e fel plusz költséget a pénzfelvételre.

Előzetes devizaváltás

Az utazás megtervezése során nagyságrendileg már tudjuk, hogy mekkora kiadásokkal számolhatunk majd. Érdemes már jó előre figyelni az aktuális árfolyamokat és amikor kedvező, akkor váltani pénzt online a bankunknál vagy pénzváltónál. Sok banknál ingyenesen van lehetőség devizaszámlát vezetni, így ha például euró övezetbe utazunk, akkor az euró számlánkon gyűjthetünk a kiadásokra. A pénzváltónál beváltott összeget is betehetjük rá, hogy ne túl sok készpénzzel induljunk útnak.

Bankkártya

Több banknál van lehetőség arra, hogy a fő folyószámlához tartozó bankkártyát a devizaszámlához is tudjuk használni. Ha a kártyánk nem tud ilyet, érdemes lehet külön bankkártyát igényelni a devizaszámlához is, főleg ha valaki gyakrabban utazik. Fontos ellenőrizni a kártya típusát is, mert külföldön nem minden fajta bankkártyát fogadnak el mindenhol.

Kicsit részletesebb külföldi bankkártya használati tanácsok külön blog bejegyzésben következnek....

Addig is keresse bizalommal pénzügyi szakértő együttműködő partneremet:

https://www.premiumingatlanok.com/partnereim/gesler-katalin

Széll Emese

prémium ügyfelek  
privát
ingatlanosa

Célom, hogy a hazai ingatlanbefektetőket és a leendő lakástulajdonosokat összekössem a számukra tökéletes ingatlannal, amiben minden perc boldogan telik majd, vagy jelentős megtérülést hoz. Abban hiszek, hogy az ügyfelek igényeinek gyors és reális felmérése az igazán hatékony munka alapköve, amivel mindenkinek segíthetek álomingatlant találni. Meggyőződésem, hogy fel kell ismerni, és gyorsan kell lereagálni az olykor váratlan lehetőségeket és helyzeteket. A végsőkig kitartó, kreatív, maximalista és céltudatos vagyok.
Szívesen állok rendelkezésére napközben a +36 70 343-8250 telefonszámon, vagy az info@premiumingatlanok.com illetve szell.emese@dh.hu címeken. Amennyiben Önnek kényelmesebb, töltse ki az alábbi igényfelmérő űrlapot, és visszahívom az
Ön által megjelölt időpontban: