Miben lehetek a segítségére?

Milyen céllal vásárolna ingatlant?

Milyen típusú ingatlan érdekli?

Hol szeretne vásárolni?

Ingatlan mérete?

Szobák száma

Árkategória

Hitel

Kérem, adja meg adatait

Milyen típusú ingatlan szeretne eladni?

Hol található az eladó ingatlan?

Milyen méretű az ingatlan?

Szobák száma

Árkategória

Köszönöm üzenetét, hamarosan keresni fogom!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

A 2022-es ingatlanpiaci év a fenntarthatóság esztendője

Ha két tételmondatban kellene megfogalmaznunk 2022 legfőbb ingatlanpiacot befolyásoló markereit, akkor ez így hangozna: az ESG, azaz a környezeti, társadalmi és irányítási működési filozófia a bérlők, tulajdonosok és befektetők számára egyaránt megkerülhetetlen iránymutatóvá lép elő. Az általános költségnövekedés (építési és kiépítési kiadások, építőanyagdíjak) különösen az új építésű ingatlanok esetében realizálódik.
Olv. idő:
5
perc
2022-02-18
Széll Emese
Luxusingatlan szakértő

És ez csak a jéghegy csúcsa, hiszen a közüzemi díjtételek már 2021-ben is emelkedtek, ám az idei évre a szakértők nagyjából 50 százalékos drágulást vetítenek elő. Önmagában ez az egy tényező az ingatlanpiac egészére komoly hatást gyakorol, túl azon, hogy a rendelkezésre álló statisztikák alapján az elmúlt években ötszörös, hatszoros díjnövekedés regisztrálható az építési telkek áraiban.

Az ingatlanok keresettsége javuló tendenciát mutat!

A fentiek ellenére a 2021-ben 20 százalékos növekedéssel zárt 2020-hoz képest a magyar ingatlanbefektetési piac. A laikus szemmel pozitív mérlegnek ható eredmény természetesen visszapattanásnak számít, aminek a hátterében a koronavírus-pandémia áll. Viszont szakértők egybehangzó véleménye alapján a 2022-es év hozhatja a 2019-es számokat. A külföldi és hazai szereplők aktivitása egyaránt kiemelkedő, ráadásul az ipari szegmens szárnyalása tovább folytatódik. Utóbbi jelenség az online piac fellendülésével függ össze, hiszen ahogy a webshopok felpörögtek, úgy nőtt az igény a raktárhelyiségek, logisztikai egységek iránt.
A hazai lakóotthonpiac sem panaszkodhat. Az új lakások keresettsége szignifikánsan nő, köszönhetően a különböző otthonteremtést támogató rendelkezéseknek. A luxus ingatlanok népszerűsége még az árak emelkedése ellenére is jelentős. A környezettudatos technológiák, a hi-tech rendszerek, az egészségmegőrzést támogató fejlesztések fontossága napjainkban megkérdőjelezhetetlen. A piaci szereplők közül mind többen kutatják tudatosan azokat a prémium lehetőségeket, amelyek nemcsak a jelen, hanem a jövő szempontjából is megtérülő befektetések.

Az exkluzivitás és az elegancia kettőse az ingatlanokkal kapcsolatos elvárások formálója

Azok az ingatlanok, amelyek luxus kategóriába sorolhatóak, nemcsak a jelennek épültek. Mindegy, hogy a beszerzés mozgatórugója az otthonteremtés vagy jól jövedelmező befektetés, ez az a terület, aminek a fejlődése, egyúttal értékmegtartó jellemvonása borítékolható. A mai környezetvédelmi szabályozásokkal összhangban épülő, nem mindennapi technológiai innovációkat felvonultató lakások értéke az idő előrehaladtával nem, hogy nem csökken, hanem folyamatosan nő. A fent érintőlegesen bemutatott piaci kép is ezt bizonyítja. Ahogy arról a statisztikai adatok is egyértelműen tanúskodnak, az ingatlanok iránti kereslet még a pandémia generálta nehézségek ellenére sem torpant meg. Sőt: a 2022-es esztendőben ugrásszerű növekedés várható.

Hiába az áremelkedés, ami felett valóban képtelenség szemet hunyni, az újépítésű, luxus ingatlanok egyre növekedő értéke felülírja a számokat. Arról nem is beszélve, hogy otthonteremtésnél abszolút nem mellékesek a körülmények, amelyek akár évekre, évtizedekre meghatározóvá válhatnak. A modern technikai fejlesztések nyomán a rezsi költsége minimálisra redukálható, miközben az egyéb, kényelmi szolgáltatások a mindennapok szerves részeivé varázsolhatóak. Tehát a befektetés gyakorlatilag már a vétel pillanatában megtérül, majd onnantól fogva stabil, jelentős, növekedő összegekkel leírható hasznot hajt, megingathatatlanul.

Széll Emese

prémium ügyfelek  
privát
ingatlanosa

Célom, hogy a hazai ingatlanbefektetőket és a leendő lakástulajdonosokat összekössem a számukra tökéletes ingatlannal, amiben minden perc boldogan telik majd, vagy jelentős megtérülést hoz. Abban hiszek, hogy az ügyfelek igényeinek gyors és reális felmérése az igazán hatékony munka alapköve, amivel mindenkinek segíthetek álomingatlant találni. Meggyőződésem, hogy fel kell ismerni, és gyorsan kell lereagálni az olykor váratlan lehetőségeket és helyzeteket. A végsőkig kitartó, kreatív, maximalista és céltudatos vagyok.
Szívesen állok rendelkezésére napközben a +36 70 343-8250 telefonszámon, vagy az info@premiumingatlanok.com illetve szell.emese@dh.hu címeken. Amennyiben Önnek kényelmesebb, töltse ki az alábbi igényfelmérő űrlapot, és visszahívom az
Ön által megjelölt időpontban: