Miben lehetek a segítségére?

Milyen céllal vásárolna ingatlant?

Milyen típusú ingatlan érdekli?

Hol szeretne vásárolni?

Ingatlan mérete?

Szobák száma

Árkategória

Hitel

Kérem, adja meg adatait

Milyen típusú ingatlan szeretne eladni?

Hol található az eladó ingatlan?

Milyen méretű az ingatlan?

Szobák száma

Árkategória

Köszönöm üzenetét, hamarosan keresni fogom!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Az ingatlanvásárlás jobb ötlet, mint valaha!

„Ha az embernek van pénze, fektesse ingatlanba” – ez a tanács sokszor volt már hasznos, napjainkban viszont kifejezetten az. Bár a telkek és házak ára hosszabb ideje felfelé szökik, ez a tendencia nem lassul, azaz annak ellenére is kiváló ötlet az ingatlanvásárlás, hogy jelentős befektetésnek számít. A megtérülés miatt nem kell aggódni, még akkor sem, ha luxusingatlan vásárlásáról beszélünk, hiszen a piac aktívabb, mint valaha.
Olv. idő:
4
perc
2022-02-25
Széll Emese
Luxusingatlan szakértő

Az építési telkek az elmúlt években mérettől függetlenül szinte mindenhol jelentős mértékben drágultak Magyarországon. Körülbelül megötszöröződtek, meghatszorozódtak a vételárak, ami még a nehezebben megközelíthető, infrastruktúra szempontjából fejletlenebb területekre is érvényes. Szakértők úgy gondolják, hogy mostanra érték el az árak a reális szintet, a kereslet pedig ezzel együtt folyamatosan nő. Már csak azért is, mert a 2022 végéig építési engedéllyel rendelkező, vagy egyszerű bejelentéssel épülő új ingatlanokat a kedvezményes, 5 százalékos lakásépítési áfával lehet megvásárolni – azaz az ingatlanvásárlás emiatt most jobb ötlet, mint valaha. A határozott szándékkal a piacra érkező vásárlók pontosan tudják, mit akarnak, éppen ezért nem egyszer a luxusingatlanok kerülnek az érdeklődés célkeresztjébe. A kínálat egyébként alig képes követni a keresletet, ráadásul bőven hagy kívánnivalót maga után, tehát a prémiumajánlatok népszerűsége csak fokozódik.

Mi okozza a kínálat hiányosságait?

A szakemberhiány az egyik legsúlyosabb probléma, amivel az építőiparnak napról napra szembe kell néznie. Egyre kevesebb jól képzett, megbízható mesterember áll rendelkezésre, miközben a megrendelések kivitelezőkre várnak, és állandósultak a csúszások. Természetesen extrém esetekben, különösen újépítésű házaknál olyan magasra is rúghatnak a költségek, amik megfizethetetlennek tűnnek a piaci szereplők többségének, ám kis keresgéléssel mindig találni kecsegtető ár-érték arányt képviselő luxusingatlant.

Hol találhatók a legnépszerűbb ingatlanok?

Az, hogy a telkek iránti érdeklődés mennyire jelentős, abszolút helyszínfüggő. A Balaton, valamint a Velencei-tó környéke vezetik a keresettségi toplistát, de Budapest vonzáskörzete is előkelő helyen szerepel. Ami árnyalja a képet, hogy nem egyszer a rendelkezésre álló hely hiánya okozza a fennakadást – konkrétan egyes esetekben már nincs hova építkezni. A régi építésű ingatlanokért pedig érthető módon viszonylag kevesen lelkesednek azok közül, akik a luxust keresik. Igaz, befektetési célra ideálisak lehetnek, ám kizárólag felújítási tervekkel a tarsolyokban. A felújítás pedig sokszor lényegesen többe kerül, mint egy vadonatúj ingatlan megvásárlása. Természetesen akár a nulláról is el lehet indulni, ám ez a forgatókönyv a legtöbb esetben még többe kerül, mintha már egy meglévő luxusingatlan vásárolna az ember.

A luxusingatlanok iránti vágy mégsem annyira luxus?

A fentiek fényében új kontextusba kerülnek az új, luxusnak kikiáltott ingatlanok. A modern technológia vívmányaival ellátott, minden tekintetben korszerűsített, a fenntarthatóság szabályaival és ajánlásaival harmonizáló kialakítás a kényelem magas fokát kínálja. De természetesen pusztán a komfortnál sokkal többet nyújt. Olyan értéket képvisel, aminek a súlya évtizedek múltán is nő, vagyis az otthonteremtés befektetés a gondtalan jövőbe, aminek az alapja az a lakás, az a ház, amiben minden adott a nyugodt, boldog élethez. És aminek a fenntartási költségei épp luxus kivitelének köszönhetően minimálisak. Ez az a pont, ahol első körben megtérülhet a vásárlásra áldozott összeg. Ám ez csak a kezdet.

A folytatásban az örömteli használat további hasznot is hajt, hiszen a rendelkezésre álló szolgáltatások az életminőség javulásához egy az egyben hozzájárulnak. Vagyis a látszólag sokat követelő befektetés a sokszorosát hozhatja vissza a konyhára.

Széll Emese

prémium ügyfelek  
privát
ingatlanosa

Célom, hogy a hazai ingatlanbefektetőket és a leendő lakástulajdonosokat összekössem a számukra tökéletes ingatlannal, amiben minden perc boldogan telik majd, vagy jelentős megtérülést hoz. Abban hiszek, hogy az ügyfelek igényeinek gyors és reális felmérése az igazán hatékony munka alapköve, amivel mindenkinek segíthetek álomingatlant találni. Meggyőződésem, hogy fel kell ismerni, és gyorsan kell lereagálni az olykor váratlan lehetőségeket és helyzeteket. A végsőkig kitartó, kreatív, maximalista és céltudatos vagyok.
Szívesen állok rendelkezésére napközben a +36 70 343-8250 telefonszámon, vagy az info@premiumingatlanok.com illetve szell.emese@dh.hu címeken. Amennyiben Önnek kényelmesebb, töltse ki az alábbi igényfelmérő űrlapot, és visszahívom az
Ön által megjelölt időpontban: