Miben lehetek a segítségére?

Milyen céllal vásárolna ingatlant?

Milyen típusú ingatlan érdekli?

Hol szeretne vásárolni?

Ingatlan mérete?

Szobák száma

Árkategória

Hitel

Kérem, adja meg adatait

Milyen típusú ingatlan szeretne eladni?

Hol található az eladó ingatlan?

Milyen méretű az ingatlan?

Szobák száma

Árkategória

Köszönöm üzenetét, hamarosan keresni fogom!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Örök befektetés: a gyermekünk jövője. A továbbtanulás kérdése, avagy bérelni vagy vásárolni éri meg ingatlant?

Még kicsi a gyerkőc, még messze van a továbbtanulás kérdése, hol van az még?! Sokan így gondolkodnak, ami persze érthető, de az élet folyton rácáfol arra, hogy az idő lineárisan halad előre. Mert olykor olyan, mintha hatalmas ugrásokat tenne. Még ovis a gyermek, aztán már ballag az általánosból, és a következő pillanatban az érettségijét írja. Máris itt van az a dilemma, ami úgy tűnt soha nem jön el: albérlet vagy ingatlanvásárlás?
Olv. idő:
2
perc
2022-07-20
Széll Emese
Luxusingatlan szakértő

A dilemmára határozott válasz adható!

Tulajdonképpen extra számításokra sincsen ahhoz szükség, hogy egyértelműen kirajzolódjon az albérlet kifizetése a lehető legtöbb pénzt felemésztő ötlet. Olyan variáció, ami úgy is szemléltethető, mint az ablakon kiszórt pénz. Nincs túl sok értelme. Ugyanez a mennyiségű muníció akár hitel fizetésére is alkalmas, ha már feltétlenül ilyen kalkulációkban gondolkodunk. És akkor ez egyet jelenthetne a saját lakás megvásárlásával, tulajdonlásával, használásával. Ha ez a lépés, azaz az ingatlan megvásárlása időben történik meg, akkor például amíg a gyermek nem éri el azt a kort, hogy belevágjon a nagybetűs önálló életbe, addig albérletként funkcionálhatna, vagyis egy az egyben passzív jövedelemmé léphetne elő. Minden hónapban fix bevétel, azért ez nem hangzik rosszul igaz? Elég csak megnézni az aktuális statisztikákat: nincs annyi albérlet, mint amennyien keresnek lakást. Szóval ez a piac még több kínálat után kiált. Már csak ezért sem lehet túlságosan korai a vásárlás. Ha például a gyerkőc épp most az óvodával ismerkedik, akkor az azt jelenti, hogy több, mint tíz éven át borítékolható az albérletből befolyó összeg. Ezen a ponton számológépre sincsen szükség ahhoz, hogy eldőljön a kérdés. Mert ez az a beruházás, ami nagyjából ezerszeresen megtérülhet.

Létezik tökéletes időpont és alkalom?

De ha a gyermek már jóformán felnőtt, akkor az itt és a most is tökéletes időpont és alkalom az ingatlan vásárlásra, hiszen épp most állunk egy nagyobb léptékű drágulási hullám küszöbén. Azaz azok, akik időben kapcsolnak és lépnek rengeteget kereshetnek – még pluszban, az alapvető előnyökön kívül természetesen!

Széll Emese

prémium ügyfelek  
privát
ingatlanosa

Célom, hogy a hazai ingatlanbefektetőket és a leendő lakástulajdonosokat összekössem a számukra tökéletes ingatlannal, amiben minden perc boldogan telik majd, vagy jelentős megtérülést hoz. Abban hiszek, hogy az ügyfelek igényeinek gyors és reális felmérése az igazán hatékony munka alapköve, amivel mindenkinek segíthetek álomingatlant találni. Meggyőződésem, hogy fel kell ismerni, és gyorsan kell lereagálni az olykor váratlan lehetőségeket és helyzeteket. A végsőkig kitartó, kreatív, maximalista és céltudatos vagyok.
Szívesen állok rendelkezésére napközben a +36 70 343-8250 telefonszámon, vagy az info@premiumingatlanok.com illetve szell.emese@dh.hu címeken. Amennyiben Önnek kényelmesebb, töltse ki az alábbi igényfelmérő űrlapot, és visszahívom az
Ön által megjelölt időpontban: