Miben lehetek a segítségére?

Milyen céllal vásárolna ingatlant?

Milyen típusú ingatlan érdekli?

Hol szeretne vásárolni?

Ingatlan mérete?

Szobák száma

Árkategória

Hitel

Kérem, adja meg adatait

Milyen típusú ingatlan szeretne eladni?

Hol található az eladó ingatlan?

Milyen méretű az ingatlan?

Szobák száma

Árkategória

Köszönöm üzenetét, hamarosan keresni fogom!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

A luxuigatlanok térhódítása töretlenül emelkedik

Az építési telkek az elmúlt években a legvisszafogottabb saccolások szerint nem csekély mértékben drágultak. Körülbelül megötszöröződtek, meghatszorozódtak a díjtételek, ami még a nehezebben megközelíthető, infrastruktúra szempontjából fejletlenebb területekre is érvényes.
Olv. idő:
4
perc
2022-02-18
Széll Emese
Luxusingatlan szakértő

Szakértők úgy gondolják, hogy hozzávetőlegesen mostanra érték el az árak a reális szintet. A kereslet pedig folyamatosan nő. Már csak azért is, mert a 2022 végéig, építési engedéllyel rendelkező, vagy egyszerű bejelentéssel épülő új ingatlanokat lehet a kedvezményes, 5 százalékos lakásépítési áfával megvásárolni, 2026-tal bezárólag. A határozott szándékkal az ingatlanpiac színterére érkező vásárlók pontosan tudják, mit akarnak, nem egyszer a luxusingatlanok kerülnek az érdeklődés célkeresztjébe. Nem véletlenül. A kínálat egyébként alig képes lekövetni a keresletet, ráadásul bőven hagy kívánnivalót maga után, tehát a prémium ajánlatok népszerűsége csak fokozódik.

Mi okozza a kínálat hiányosságait?

A szakemberhiány az egyik legsúlyosabb probléma, amivel az építőiparnak szembe kell néznie napjainkban. Mind kevesebb jól képzett, megbízható mesterember áll rendelkezésre, miközben a megrendelések kivitelezőkre várnak. Természetesen extrém esetekben, különösen újépítésű házaknál olyan magasra is rúghatnak a díjtételek, amik per pillanat megfizethetetlennek tűnnek a piaci szereplők többségének.
Az, hogy a telkek iránti érdeklődés mennyire jelentős, abszolút helyszínfüggő. A Balaton vidéke, valamint a Velencei-tó környéke vezetik a keresettségi toplistát, de Budapest vonzáskörzete is előkelő helyen szerepel. Ami árnyalja a képet, hogy nem egyszer a rendelkezésre álló hely hiánya okozza a legnagyobb fennakadást. Konkrétan egyes esetekben már nincs hova építeni. A régi építésű ingatlanokért pedig érthető módon viszonylag kevesen lelkesednek. Igaz, befektetési célra ideálisak lehetnek, ám kizárólag felújítási tervekkel a tarsolyokban. De az otthonteremtés tekintetében valóban nem a legjobb üzlet olyan lakásra vagy házra szavazni, ami gyakorlatilag beköltözhetetlen. A felújítás sokszor lényegesen többe kerül, mint az építtetés vagy egy vadonatúj ingatlan megvásárlása, hiszen a rendelkezésre álló lehetőségek köre nem egyszer nem tágítható. Például a közmű kiépítésének milyensége nagyban korlátozza a felújítási opciók számát. Természetesen akár a nulláról is el lehet indulni, ám ez a forgatókönyv még többe kerül, mintha tiszta lappal kezdődne az építkezés.

A luxusingatlanok iránti vágy mégsem annyira luxus?

A fentiek fényében egészen új kontextusba kerülnek az új, luxusnak kikiáltott ingatlanok. A modern technológia vívmányaival ellátott, minden tekintetben korszerűsített, a fenntarthatóság szabályaival és ajánlásaival harmonizáló kialakítás a kényelem magas fokát kínálja. De természetesen pusztán a komfortnál sokkal többet nyújt. Olyan értéket képvisel, aminek a súlya évtizedek múltán is nő. Vagyis az otthonteremtés befektetés a gondtalan jövőbe. Aminek az alapja az a lakás, az a házikó, amiben minden adott a nyugodt, boldog élethez. És aminek a fenntartási költségei – épp luxus kivitelének köszönhetően – minimálisak. Ez az a pont, ahol első körben megtérülhet a vásárlásra áldozott összeg. Ám ez csak a kezdet.

A folytatásban az örömteli használat, a bentélés boldogsága további, anyagi hasznot is hajt, hiszen a rendelkezésre álló szolgáltatások az életminőség javulásához egy az egyben hozzájárulnak. Vagyis a látszólag sokat követelő befektetés a sokszorosát hozhatja vissza a konyhára.

Széll Emese

prémium ügyfelek  
privát
ingatlanosa

Célom, hogy a hazai ingatlanbefektetőket és a leendő lakástulajdonosokat összekössem a számukra tökéletes ingatlannal, amiben minden perc boldogan telik majd, vagy jelentős megtérülést hoz. Abban hiszek, hogy az ügyfelek igényeinek gyors és reális felmérése az igazán hatékony munka alapköve, amivel mindenkinek segíthetek álomingatlant találni. Meggyőződésem, hogy fel kell ismerni, és gyorsan kell lereagálni az olykor váratlan lehetőségeket és helyzeteket. A végsőkig kitartó, kreatív, maximalista és céltudatos vagyok.
Szívesen állok rendelkezésére napközben a +36 70 343-8250 telefonszámon, vagy az info@premiumingatlanok.com illetve szell.emese@dh.hu címeken. Amennyiben Önnek kényelmesebb, töltse ki az alábbi igényfelmérő űrlapot, és visszahívom az
Ön által megjelölt időpontban: